דיוויד בואי – "Tin Machine"
1. לפני הכל
לפינת המתים המוזיקליים השבועית מתווסף גם לקס אינטיריור, סולן ה-Cramps, שנפטר בגיל 62 ממום בלב. וגם, בכתבה תמימה על תקליטים ועל איפה לקנות אותם קראתי שהחנות שאולי הופעתי בה הכי הרבה מכל מקום אחר בתל אביב שהיה אפשר להופיע בו, הקומה ה-13, נסגרה.
אם תשימו לב, בצד ימין, ברשימת התגיות של פוסטים בבלוג, תוכלו לזהות שהתגית "כללי" המאד ממצה, שכל כך הרבה פוסטים היו מתויגים בה, נכחדה כלא היתה, ובמקומה כל פוסט מתויג עכשיו בדיוק ברשימת הנושאים שלו, כך שיהיה קל הרבה יותר להתמצא במרחב הבלתי מחופש כאן. hooray וכל זה.
וגם, בשבוע הבא אני שם עליי מדים ויוצא לשמור על מה שזה לא יהיה, ובזמן הזה הגוספל ייצא לחופשה של כמה שבועות. כשאני אחזור והגוספל יחזור נחגוג ביחד באופן מסודר שנתיים באוויר.
2. Tin Machine
הגיע הזמן להקשיב לאלבום הבא של דיוויד בואי – הפעם לא בדיוק אלבום של דיוויד בואי. הנה עשר עובדות מעניינות יותר ומעניינות פחות לגביו:
1 דיוויד בואי הקים את Tin Machine ביחד עם ריווס גברלס, גיטריסט שניגן אותו גם בכמה אלבומים הבאים, ועם האחים סאלס, לאחר הכשלון המסחרי של האלבום הקודם שלו, "Never Let Me Down", וכנסיון להרחיק את עצמו מקהל המעריצים המיינסטרימיים שצבר במהלך העבודה שלו על אלבומים בשנות ה-80. המוזיקה הנסיונית שרצה לעשות ביחד עם גברלס הפכה להיות רוק כבד סטנדרטי במהלך ההקלטות.
2 בואי עשה כל מה שיכל, חוץ מלשים על עצמו פאה ושפם ולקרוא לעצמו בשם אחר, כדי למנוע מהלהקה להתפרסם רק בזכות השם שלו. לפני ההוצאה מחדש של האלבומים שמכילה תמונות קטנות של בואי בחלק העליון של הספיין, האלבום הזה נקרא בשם הלהקה, בלי שום אינדיקציה – אפילו לא מדבקה – שאומרת שבואי הוא חלק מהלהקה. על עטיפת האלבום הלהקה מסודרת בשורה כשבואי הוא האחרון, והרחוק ביותר, מהמצלמה (אם כי סדר חברי הלהקה בתמונה שונה בכל פורמט שהאלבום יצא בו, ובקלטת, דיוויד בואי הוא זה שעומד הכי קרוב למצלמה). בראיונות שנערכו כדי לקדם את האלבום בואי כמעט ולא דיבר בכלל. עטיפת האלבום בהוצאה מחדש מציגה את דיוויד בואי במקום השני מהמצלמה.
3 דיוויד בואי הכיר את חברי הלהקה השונים לראשונה במהלך סיבוב ההופעות שליווה את "Never Let Me Down". את ריווס גברלס הכיר באופן עקיף – אשתו של גברלס, שעבדה כאשת יחסי ציבור בצוות ההפקה של סיבוב ההופעות, נתנה לבואי קלטת של גברלס מנגן את הפיוז'ן החללי המוזר שלו, בואי התלהב, יצר קשר עם גברלס והזמין אותו לעבד מחדש ולנגן איתו גרסה חדשה של "Look Back in Anger" כליווי למופע מחול.
4 טוני והאנט סאלס, הבסיסט והמתופף של הלהקה, הם שני הבנים של סופי סאלס, קומיקאי אמריקאי מפורסם שהיה מנחה של תכנית ילדים בשנות ה-60 וה-70 והוא הסיבה העיקרית לעובדה שאנשים חושבים שכשמישהו מקבל עוגת קצפת בפרצוף זה מצחיק. בואי הכיר אותם כנגני ההופעות של איגי פופ במסע ההופעות שלו ל-"Nightclubbing".
5 דיוויד בואי הקליט מחדש את "I Can't Read", אחד מהשירים באלבום, הפעם רק עם ריווס גברלס, בשביל פסקול הסרט "סופת קרח" של אנג לי.6 Tin Machine הוא גם שם של שיר, גם של אלבום, וגם של להקה. השיר בא קודם, והלהקה קרויה על שמו. האחים סאלס הם אלו שהציעו את השם, לטענתם מפני שזה כאילו שיש להם שיר נושא.
7 ההקלטות הראשונות לאלבום – שהושלם בנסאו, קליפורניה, היו במונטריי שבשווייץ, באותו האולפן שפרנק זאפה ואמהות ההמצאה הקליטו בו כשמישהו הבעיר משהו בטעות והעלה אותו באש (את ההמשך אתם קרוב לוודאי מכירים – עשן על המים, אש בשמיים, וכו' וכו').
8 את הקליפ ל-"Under the God", הסינגל הראשון שיצא מהאלבום, ביים ג'וליאן טמפל, שבין השאר ביים את "תרמית הרוק'נ'רול הגדולה", את הסרט "Absolute Beginners" שדיוויד בואי שיחק בו וכתב שיר לפסקול שלו, ואת הסרטון הארוך שמלווה את "Blue Jean" של דיוויד בואי.
9 להקה של בואי או לא להקה של בואי, הוא לא מוותר גם כאן על גרסת הכיסוי הכמעט מסורתית. הפעם זה "Working Class Hero" המכוסה עד אין קץ של ג'ון לנון, והמנוגן בדרך כלל בשלושה רבעים – בעוד שהגרסה של Tin Machine היא בארבעה רבעים.
10 בין השירים של הלהקה שלא הצליחו למצוא את דרכם לאלבום, אפשר למצוא את "Now", שהם ביצעו בהופעות, ואחר כך הפך ל-"Outside", שיר הנושא של האלבום של בואי מ-1995.
זה הכל להשבוע. הגוספל, כאמור, יוצא לחופשה של כמה שבועות עד שאני אחזור, ובינתיים – "כח המחץ" בגרסה קולנועית. איזה מזל שלא עשו את זה ב-stop motion.
נשלח: 7 בפברואר, 2009 נושאים: דיוויד בואי: האזנה מודרכת.
תגובות: 1
| טראקבק
כבוד על הסידור בנושאים!!! ומזל טוב בקרוב על חגיגות השנתיים.