The Wild, the Innocent and the E Street Shuffle
1. לפני הכל
אלבום בחינם 1: מורפלקסיס, שהוא מוזיקאי וגם חצי מבעלי הלייבל "Hiss Records", אסף חבורה של אנשים – חלקם מוזיקאים, חלקם לא מוזיקאים – לערב אחד של הקלטה ספונטנית ומאולתרת באולפן. מההקלטה הזו יצאו שמונה קטעים איסנטרומנטליים – חמישה מתוכם מוצעים למאזינים בחינם, או בסכום שאותו אתם יכולים לבחור. הסכום הזה מוקדש כולו למימון סשן ההקלטות הבא, ואלו שיתרמו מעט לפרויקט יקבלו את שלושת הקטעים הנוספים, ואלו שיתרמו הרבה לפרויקט יקבלו את ההזדמנות להיות נוכחים באולפן, ואולי לקחת חלק, בסשן ההקלטות הבא. את We are Ghosts, הדרך שבה בחר מורפלקסיס לקרוא להרכב ולאלבום, אפשר למצוא כאן.
אלבום בחינם 2: Monotalk, טריו ישראלי חדש, עושה מוזיקה שמזכירה מדי פעם את לאונרד כהן, את ניק קייב או את טום ווייטס. עד כאן הכל טוב. הם גם משלבים את המוזיקה האקוסטית המחוספסת הזאת במעטפת של אלקטרוניקה. והם גם מאפשרים לכם להקשיב לכל האלבום שלהם ולהוריד אותו בחינם, כאן. שזה אפילו עוד יותר טוב. ובנוסף לכל זה, הם גם מופיעים בתאטרון "תמונע", ב-30.12, בשעה 22:30.
אלבום לגמרי לא בחינם: דיוויד ביירן השלים את הפרויקט שהוא עובד עליו כל כך הרבה שנים, "Here Lies Love". זה מחזור שירים על אימלדה מרקוס, המנהיגה והנעליים, שעזר לו להפיק ולהקליט פטבוי סלים, וששרות בו, בין השאר, טורי איימוס וסינדי לאופר, ביחד ולחוד, זיה, שרון ג'ונס, קייט פירסון, ונטלי מרצ'נט. וסטיב ארל. מאחר ולהוציא אלבומים בודדים זה כבר מזמן משהו שביירן משתדל לא לעשות, הפרויקט השאפתני ייצא בשני דיסקים, DVD וספר שמתאר את תהליך ההקלטה. כל זה ייצא ב-23 בפברואר.
למטה, אתם יכולים לקרוא על האלבום הבא במסע ההאזנה המודרכת שלנו עם ברוס ספרינגסטין. קצת לפניו היו אמורים להיות הרשמים שלי מהאלבום הראשון, "Greetings from Asbury Park, NJ". אבל לפעמים דברים כאלה לא הולכים – יש אלבומים שפשוט צריך להקשיב להם. כל המילים שאפשר למסגר בהן שירים הן מילים שלפעמים הן מיותרות. או במילים אחרות, תקשיבו לאלבום הזה, וגם לזה שבא אחריו, וגם לאלו שיבואו. אולי בהמשך יצטרפו לעשר העובדות שלמטה גם רשמים מהאלבומים ששמעתי. בינתיים:
3. The Wild, the Innocent and the E Street Shuffle
האלבום השני של ברוס ספרינגסטין מצא אותו תולה את המפוחית ואת הגיטרה האקוסטית לזמן מה ומקדיש את עצמו לרוק'נ'רול. הנה עשר עובדות מעניינות יותר ופחות עליו:
1 גם באלבום הזה, על אף השם שלו, הלהקה לא נקראה באופן רשמי The E Street Band. רחוב E היה הרחוב שבו גר קלידן הלהקה באותו הזמן, דיוויד סנשז, והחלק השני בשם האלבום מתייחס ללילה שבו חברי הלהקה חזרו מהופעה והמסחרית שלהם שבקה חיים באמצע הרחוב. הלילה היה מושלג, אבל הבית של אמו של סנשז היה קרוב והם עשו את דרכם ברגל לשם, מדשדשים בשלג. החלק הראשון של שם האלבום מתייחס לדמויות הססגוניות שמאכלסות את מילות השירים ואת הטיילות של ערי החוף של ניו ג'רזי.
2 כחלק מהשיר "4th of July, Asbury Park (Sandy)", ספרינגסטין רצה להקליט מקהלת ילדים. מקהלת הילדים לא הגיעה להקלטה המיועדת, וספרינגסטין בחר להקליט את אשתו של אחד מטכנאי ההקלטות באלבום, לואי להב, ולהכפיל את הקול שלה מספר פעמים כדי שיישמע כמו מקהלת ילדים. צרויה להב לא קיבלה אמנם קרדיט על ההקלטה, אבל היא הצטרפה מאוחר יותר כחברה רשמית בלהקה, ואחר כך, כשחזרו לארץ, כתבה גם כמה שירים עבריים מפורסמים.
3 אף לא אחד משירי האלבום, חלקם ארוכים במיוחד, יצא כסינגל – אולי בגלל האכזבה של ספרינגסטין מהמכירות הלא מעודדות של אלבום הבכורה שלו. כשהאלבום הבא, "Born to Run", הצליח במיוחד, שדרני רדיו, במיוחד בתחנות רוק קלאסי, חזרו לשירים של האלבום הזה והפכו אותם לחלק מהרפרטואר המפורסם ביותר של ספרינגסטין. כמו באלבום הקודם, גם באלבום הזה להקות אחרות עשו בשביל ספרינגסטין את העבודה במצעדים – ה-Hollies הוציאו גרסה משלהם ל-"Sandy", בשם הזה, ב-1975, וזכו להצלחה מינימלית במצעדים עם השיר.
4 מאז שהשיר יצא ועד סוף 1984, "Rosalita (Come Out Tonight)" היה מנוגן בכל אחת מההופעות של ברוס ספרינגסטין והלהקה שלו. בסוף 1984 ספרינגסטין החליט להוריד את השיר מרשימת השירים המנוגנים בהופעות כדי לנסות ולא למלא את הציפיות של המעריצים הפנאטיים יותר שלו. אלו הגיבו בשלטים גדולים שהיו מביאים להופעות ומרימים מדי פעם, שעליהם היה כתוב: "ברוס, תן לרוזי לצאת הלילה!" כשלספרינגסטין היה מצב רוח טוב, הוא נתן. בסיבובי ההופעות האחרונים, השיר הזה, שנמשך בדרך כלל שבע דקות, חזר לסטליסט.
5 אחרי שדני פדריצי נפטר, באפריל 2008, השיר "4th of July, Asbury Park (Sandy)" הוקדש לו בכל אחת מההופעות בהן הוא נוגן, מפני שנחשב ל"שיר של דני", שם היה לו קטע אקורדיון מרכזי. רק באחת מההופעות ספרינגסטין בחר לשנות את ההקדשה – זה היה ב-4 ביולי, מעט אחרי שמדאם מארי שמוזכרת בשיר ("שמעת? השוטרים עצרו סוף סוף את מדאם מארי, מפני שיכלה לגלות עתידות יותר טוב מהם" ) נפטרה בגיל 93, והוא הקדיש את השיר לה. "יש מספיק מסתורין שהולך לאיבוד בעולם הזה," הוא אמר. "אנחנו צריכים כאן את כל מגידי העתידות שאנחנו יכולים למצוא."
6 על אף שלא יצא אפילו סינגל אחד מהאלבום הזה, ועל אף העובדה שהוא מכיל שבעה שירים, חלקם ארוכים למדי, ואף אחד מהלהיטים הגדולים של ספרינגסטין, יש כמעט תמימות דעים בקרב מבקרים ומכיני רשימות שמדובר באחד האלבומים הכי טובים בהסטוריה של הרוק'נ'רול. למשל, הוא נמצא במקום 132 ברשימת 500 האלבומים הטובים בהסטוריה של Rolling Stone, ואחד מהשירים בו הוא אחד משלושה שירים של ספרינגסטין ברשימת 500 השירים ששינו את פני המוזיקה, שפירסם היכל התהילה של הרוק'נ'רול בקליבלנד (שם יש עכשיו תערוכה שמציגה את ההסטוריה של ברוס ספרינגסטין).
7 דיוויד סנשז, הקלידן באלבום הזה, שהתחיל לנגן עם ספרינגסטין כשהיה בן 15, לא נשאר הרבה זמן בלהקה וגם לא בעולם הרוק – הוא הפך להיות קלידן פיוז'ן מצליח, שניגן עם סטנלי קלארק ועם ג'ון מקלאפלין, ואחר כך גם קלידן סשנים מבוקש שניגן באלבומים של סטינג, פיטר גבריאל ואריק קלפטון, בין השאר. אחרי שלושה אלבומים עם ברוס ספרינגסטין, הוא חזר ב-1992 כדי לעזור לו להקליט את "Human Touch".
8 שיר ההמשך ל-"Wild Billy's Circus Story" נמצא באלבום האחרון של ברוס ספרינגסטין שיצא השנה, "Working on a Dream", ונקרא "The Last Carnival".
9 אלבי טלון, שהתחיל את דרכו המוזיקלית ביחד עם ברוס ספרינגסטין והלהקות השונות שניגן בהן שהתגלגלו להיות ה-E Street Band, והיה שותף לדירה של סטיב וואן זאנט, מנגן בסקסופון טנור ב-"The E Street Shuffle".
10 האלבום יצא ב-11 בספטמבר 1973, גם אז יום שלישי, היום שבו אוגוסטו פינושה לקח בהפיכה צבאית את השלטון בצ'ילה.
זה הכל לחלק הזה של השבוע. עד סוף השבוע: ג'ף ברידג'ס מוכן כבר לאוסקר הבא שלו. גם הפעם, הוא משחק מוזיקאי.
נשלח: 23 בדצמבר, 2009 נושאים: ברוס ספרינגסטין: האזנה מודרכת.
תגובות: אין
| טראקבק