יום הולדת שמח, גוספל! (שנה שניה, חלק שני)
1. לפני הכל
קורט ווגנר, הסולן של Lambchop, הולך להגיע לבדו לארץ להופעה אקוסטית, שזה גם משהו. זה הולך לקרות ב-6 לאפריל ב"בארבי".
ו-Faith No More הודיעה על איחוד לצורך סיבוב הופעות קצר, באירופה. אין עוד תאריכים או מקומות, או פרטים אחרים מעבר לעובדה שההרכב המופיע יכלול את ג'ון הדסון, שהיה הגיטריסט של הלהקה באלבום האחרון שלהם, "Album of the Year", ב-1997. אמנם מייק פאטון כבר התוודה בראיונות שאיחוד של Faith No More הוא לא משהו שהוא מעביר לילות בלי לישון בגללו, והדברים שהוא עשה אחרי, ובלי, הלהקה הם הרבה יותר מעניינים, אבל בכל זאת – בואו נקווה שישראל נחשבת לחלק מאירופה לצורך העניין.
2. יום הולדת (שני) שמח לגוספל: מה שיש
לכבוד יום ההולדת השני של הגוספל, החלטתי להכין מתנה קטנה בשבילכם, האנשים שקוראים את הבלוג – אוסף של חמישה עשר שירים של אמנים שכתבתי עליהם במהלך השנה האחרונה."Songs Scattered on the Doorstep vol. 1", הוא נקרא, ואם אני אזכור, ואם הגוספל יחזיק מעמד, ואם העולם ימשיך לעמוד על תילו, תהיה מהדורה חדשה של האוסף הזה בכל שנה. זה מה שיש בו:
1 Ben Folds – Still Fighting It
מתוך "Rocking the Suburbs"
בן פולדס נותן כמה עצות לחיים לבנו הקטן, באחד מהשירים היותר מרגשים והיותר מעניינים באלבום הבכורה שלו כאמן סולו. "ואתה כל כך כמוני," הוא שר. "אני מצטער."
2 Unbelievable Truth – Covers
מתוך "SorryThankYou"
בזמן שהלהקה של אחיו הגדול הפכה מהר מאד מהאאוטסיידרית של הבריט פופ לאחת מהתקוות הגדולות של החיים שאחרי הבריט פופ, בזמן שאחיו הגדול כתב כמה שירים שיהפכו להיות קלאסיקות מודרניות של שנות ה-90, אנדי יורק ניסה לנצל את המרחב המוגבל שהיה לו בתוך הצל שנשאר לו כדי להקים להקה, מוצלחת לא פחות בהרבה מובנים, שכשנגמר לה המומנטום של הלהקה-של-אח-של, לא נשאר לה יותר מדי מומנטום משל עצמה, ואחרי האלבום הזה, המוזר והמעניין אבל הפחות מוצלח מקודמו, הם התפרקו. עכשיו, בזמן שאחיו הגדול מנסה להמציא מחדש את עסקי מכירת האלבומים, אנדי יורק מנצל את הצל כדי להתחיל בקריירת סולו.
3 Queen – Mother Love
מתוך "Made in Heaven"
השיר האחרון שפרדי מרקורי כתב והקליט. הוא לא הספיק אפילו לסיים את השיר, ואת הבית האחרון שר בריאן מיי. לקראת הסוף, אפשר למצוא רסיסים של הקריירה של פרדי מרקורי והלהקה שהוא הנהיג במשך עשרים שנה – "One Vision", נסיון שלו לדרבן את הקהל לשיר באחת מההופעות, וגם "Goin' Back" שיר שכתבו סטולר וקינג בשנות ה-60 והוא חידש בתחילת דרכה של הלהקה, תחת השם לארי לורקס.
4 U2 – Night and Day
מתוך "Red Hot and Blue"
בין אלבום אחד שמנסה להגדיר את פני המוזיקה האלטרנטיבית לאלבום אחר שמנסה להגדיר את פני המוזיקה האלטרנטיבית, ארגון Red Hot היה עסוק בלהוציא סדרה של אלבומים בנושאים שונים. באחד מהם, שעסק בשירים של קול פורטר, U2 חידשו את השיר הזה ובזקו עליו קצת ממה שהפך את האלבום הבא שלהם, "Achtung Baby", לאבן דרך בקריירה המוזיקלית שלהם.5 Donald Fagen – Walk Between Raindrops
מתוך "The Nightfly"
השיר שמסיים את אלבום החצי-קונספט הזה של שירים מתוקים-חמוצים, הוא יותר מתוק מחמוץ. הוא נזכר בעבר שדונלד פייגן, ושותפו ליצירה עד לא הרבה לפני כן, וולטר בקר, היו שמחים מאד להחזיר.
6 Arrested Development – Tennessee
בהופעה חיה ב"תיאטרון פוקס", 2.7.03
להקת הראפ המוצלחת שלא זכתה להכרה שהיא היתה צריכה לזכות לה, בגרסת הופעה ארוכה של הלהיט הכי גדול שלהם.
7 Alejandro Escovedo – Wave
מתוך האלבום "A Man Under the Influence"
אלחנדרו אסקובדו, הטרובדור הבלתי נלאה שמשרטט את הקו הבלתי נראה בין מקסיקו לארצות הברית, מציג את הסיפור הפשוט ורב המשתתפים של הגירה, כל הגירה, למקום אחר – "חלק הלכו צפונה, חלק הלכו דרומה, חלק הלכו מזרחה, חלק פשוט עזבו".
8 טאנארא – הו אלי
מתוך האלבום "טאנארא"
בתוך שלל הלהקות המוצלחות שצמחו בשדרות בשנות ה-90, טאנארא היו אחת מאלה שלא זכו לתשומת הלב שלהקות אחרות זכו לה, וחבל. האלבום האחד שלהם, שיצא ב-1997, היה אחד מהאלבומים שהצליחו לשלב את הרוק'נ'רול המערבי עם ההווי המוזיקלי המזרחי בצורה הטובה ביותר. מיכה ביטון, הסולן וכותב השירים, שהתחיל את דרכו כנותן ההשראה לציון כהן מ"אל עצמי" של גלילה רון פדר והמשיך את דרכו כאמן סולו, פתח את האלבום הזה וסגר אותו בתפילה פשוטה.9 Japan – Ghosts
Remix 2000, לקוח מתוך "Everything and Nothing" של דיוויד סילוויאן
שנות ה-80 היו עידן של סינתיסייזרים, יותר מהכל. היו האמנים והלהקות שהשתמשו בסינתיסייזרים בשביל ליצור מוזיקה בעלת זוויות ישרות, שהולכת ומתקדמת בכיוונים מוכרים. היו גם כאלה שיצרו יצירות משוננות, תזזיתיות, שהשתמשו בכל היכולות הנסיונות של סינתיסייזרים, בכל הדברים שכלים מסורתיים לא יכלו לעשות. Japan היתה אחת מהלהקות האלה, ו-"Ghosts", שמובא כאן בגרסה מאוחרת ונטולת התרומה של שאר חברי הלהקה, הוא דוגמא טובה לכך
10 Joni Mitchell – The Circle Game
מתוך "Travelogue"
ב-2002, ג'וני מיטשל, בעזרתו של לארי קליין, חזרה לכמה משיריה הישנים וביצעה אותם בגרסאות רחבות, עשירות, תזמורתיות. השיר שסוגר את האלבום היפהפה הזה, "Travelogue", מראה את היופי שבמבט הזה לאחור. 32 שנים אחרי שהקליטה את השיר הזה במקור, ג'וני מיטשל חוזרת ובוחנת את המילים שכתבה מחדש – "אנחנו לא יכולים לחזור, אנחנו רק יכולים להביט לאחור, בזמן שאנחנו מסתובבים, סביב, סביב, סביב, במשחק העגול הזה".11 Fennesz – Perfum for Winter
מתוך "Black Sea"
אם מצמידים את האוזן לשיר הזה, אפשר לשמוע, ממש מרחוק, את הים.
12 The Cure – Want
הוקלט בהופעה חיה ב-Royal Elizabeth Theater, וונקובר, 1.8.96
השיר המצוין שפותח את "Wild Mood Swings" שימש גם בתור שיר פתיחה במסע ההופעות של הלהקה בעקבות האלבום הזה – ומוכיח את עצמו בתור שיר פתיחה אידיאלי. כל אחד מחברי הלהקה מוסיף את עצמו למרקם ההולך ומתעבה של השיר, ועוברת כמעט דקה עד שרוברט סמית' עצמו מתחיל לשיר.
13 David Bowie – Moss Garden
מתוך "Heroes"
מבין שלושת אלבומי הטרילוגיה הברלינאית, האלבום האמצעי כולל את מאזן השירים-קטעים אינסטרומנטליים הנמוך ביותר, ומבין שני הקטעים האינסטרומנטליים שבאלבום, הקטע הזה, שעושה את המסע בין גרמניה ליפן לקצר במיוחד, הוא הרבה יותר מהורהר ומעורפל מהקטע שבא אחריו, נקרא על שם ומבקש להציג את האווירה של שכונה בברלין שבה מתגוררים מהגרים טורקיים היום.
14 Grant Lee Buffalo – Happiness
מתוך "Mighty Joe Moon"
אפשר לשמוע את הייאוש וחוכמת החיים בקול של גרנט לי פיליפס, והאירוניה במרחק בין שם השיר לתוכן שלו ולרגש שהוא רוצה להעביר נמתחת בצורה ברורה יותר עם כל אחת מהמילים. "אושר," הוא שר. "קשה למצוא את זה, אני מודה. אני לא טוב בלחפש [אושר] – אם אתם מוצאים את זה, חלקו את זה עם כולנו."
15 The Feeling – Do I Miss You
מתוך "Twelve Stops and Home"
אחרי שמסתיימים שנים עשר השירים המרומזים בשמו של אלבום הבכורה, וחברי הלהקה עוזבים אחד אחד את האולפן, הסולן, דן גילספי סלס, נשאר מאחור, ניגש אל הפסנתר ומנגן את השיר הזה, שמתחבא מאחורי השיר האחרון. שיר האהבה הפשוט והמושלם הזה הוא אפילו לא שיר אהבה טיפוסי – הוא מושר, כך נראה, לבחורה שעזבה, וכל מה שסלס מבקש בשבילה הוא שתהיה בטוחה ומאושרת, עם מי שזה לא יהיה.
את האוסף כולו אפשר למצוא כאן. השירים מוצעים כאן כרוכים ביחד, ולא בנפרד, מכיוון שצריך לחוות אותם ביחד. האוסף, כהרגלם של אוספים שאני שם במקומות לשיתוף שירים, יהיה שם במשך שבועיים ואז ייעלם, אז קחו אותו כל עוד הוא חם. האוסף לא מכיל אביזרים עיצוביים מיוחדים כמו עטיפה בגלל חוסר זמן.
זה הכל להשבוע. עד השבוע הבא – טוני סקוט מציע את הגרסה שלו ל"חטיפת פלהאם 123", שבה דנזל וושינגטון מחליף את וולטר מת'או, ג'ון טרבולטה מחליף את רוברט שאו, וכדורים, פיצוצים ומכוניות מתהפכות מחליפים את הדיאלוגים.
נשלח: 28 בפברואר, 2009 נושאים: אוסף מתנה!, כללי.
תגובות: 5
| טראקבק
נראה אחלה – אני אשתדל למצוא לזה זמן מחר בעבודה, למרות שבדרך כלל ברגע שאני שם את האוזניות בא מישהו להציק לי.
בכל מקרה, אני נגד שיטת "השירים הכרוכים להם יחדיו" – אני בהחלט בעד שמיעה רציפה, אבל הרבה פעמים אני מאבד את הספירה וואז תוהה למה אני מקשיב לעזאזל. אולי תוסיף כל שלושים שניות הקלטה מעצבנת של "אתם מאזינים לשיר XXX, אם אהבתם, אנא קנו את האלבום" בנוסח עדות גירסאת הפרומו…
מה שכן עוזר במקרים כאלו (אבל קצת מציק למכין המיקסטייפ) זה לציין את נקודת ההתחלה של כל שיר ושיר.
שוב תודה, ותמיד תענוג לקרוא אותך!
תודה. 🙂
והבהרה קטנה: מה שהתכוונתי ב"השירים מוצעים כאן כרוכים ביחד" הוא שהשירים מוצעים בלינק אחד, לקובץ אחד, שבתוכו יש ספריה שמכילה את כל השירים בנפרד, בניגוד ללינק נפרד לכל אחד מהשירים בנפרד, ועוד לינק אחד לכולם ביחד.
הי!
מזל טוב!
תמיד כיף לקרוא כאן ותמיד אני לומדת משהו חדש, אז תודה!
רציתי להוריד את האוסף שנראה מפתה ביותר, אבל הרפידשייר טוען בתוקף שכבר הורידו אותו 10 פעמים, ויותר מזה הוא לא מוכן. מה עושים?
תודה לך. 🙂
לרפידשייר יש את ההגבלה המוזרה הזאת, ולכן העליתי את האוסף שוב, במקום אחר.
הלינק יינתן בפוסט של מחר ויהיה זמין למשך שבועיים נוספים.
כה אקלקטי ונהדר
🙂